Wonen in de stad mag dan populair zijn, voor velen blijft de echte droom toch een vrijstaande woning in een landschap dat daar omheen is ontworpen. Een unieke plek, volledig afgestemd op de eigen wensen, waar binnen en buiten in elkaar overvloeien.

Maar hoe ontwerp je als architect aan deze villa’s? Hoe vertaal je de wensen van de toekomstige bewoners in een coherent ontwerp? Hoe veranker je de woning op een passende manier in het landschap? En hoe maak je deze woning zo duurzaam mogelijk? Op deze en andere vragen rond het ontwerp van villa’s willen we deze middag inzoomen.

HofmanDujardin, 123DV en Chris Collaris benaderen deze opgave ieder op hun eigen manier, maar delen een obsessie om woningen echt te openen naar het landschap. 

Bij 123DV kun je de individuele wensen van de bewoners bijna aan het ontwerp aflezen. Iedere woning krijgt bij het bureau echt zijn eigen karakter. Voor bewoners met poolhonden ontwierp 123DV een ronde woning met zoveel mogelijk uitzicht, voor bewoners die zich ook af en toe willen kunnen terugtrekken ontwierp het een meer omhullende woning, en voor bewoners die van levendigheid houden ontwierp het een loft waar de verschillende woonsferen in elkaar overlopen. Iedere woning vertelt zijn eigen verhaal, wat ook terugkomt in maatwerk meubels en bijzondere ruimtes.

Lees meer bij Architectenweb

 

Al het nieuws