Brochure ontvangen?

Hoge verwachtingen

Wat zou je verwachten, als je een 250 m2 grote loft binnen zou gaan in De Rotterdam, het grootste gebouw van Nederland, (ontworpen door OMA/Rem Koolhaas), op 143 meter hoogte, op de 43e verdieping? Rotterdam, gezien vanuit de lucht, wordt bepaald door het alom vertegenwoordigde water dat door de stad stroomt. De 25 meter lange glazen gevel van vloer tot plafond geeft je een geweldig uitzicht op de rivier de Maas, stromend door de stad en richting de Rotterdamse haven. Je kunt neerkijken op de Erasmusbrug (ontworpen door UN Studio), de Markthal (ontworpen door MVRDV), het stadscentrum, Delft in de verte ontwaren en met helder weer kun je zelfs Den Haag zien. 

Stromen als de rivier

Stel je voor dat je 143 meter naar boven gaat en een woonkamer binnen komt met een 35 meter breed panoramisch uitzicht op het Rotterdamse stadsgezicht. Welk interieur zou passen bij zo'n overweldigend uitzicht?  Je ontdekt dat als je de stad vanaf boven bekijkt, deze rond een stromende rivier gebouwd is: water is een belangrijk onderdeel van de stad. We hebben 'flow' als thema toegepast bij het ontwerp voor het interieur. We hebben golvende vloer- en plafond patronen geïntroduceerd en een 20 meter lange golvende walnoot houten muur. Door middel van deze grote gebaren hebben we een grote open 150 m2 woongedeelte met grandeur weten te creëren, met daar binnen intieme plekken. De golvende houten wand verbergt allerlei noodzakelijkheden zoals de televisie en voorraadruimte en tevens onzichtbare ingangen naar de slaapkamers. De lange golvende strook van hout is ook toegepast om te voorkomen dat de enorme glazen wanden een onbeschermd gevoel zouden geven in de grote open ruimte. Het herbergt de kasten van de woonkamer en de keuken en leidt je naar het slaapgedeelte, aangezien de wand en deuren onderdeel zijn van de slaapkamer. Een 8 meter lang golvend kookeiland verandert van aanrecht in bargedeelte en vanaf daar heb je het allerbeste uitzicht naar buiten. Dit meubilair is ontworpen voor intieme familie rituelen, maar ook voor grote feestelijke gelegenheden. 

Twee appartementen, één luxe penthouse

Om een ruim appartement te creëren zijn 2 appartementen gecombineerd tot één luxe penthouse. Eén appartement is ontworpen als één groot woongedeelte met keuken. Het andere appartement omvat 3 slaapkamers, 2 badkamers, een jacuzzi en een sauna - een 6 meter lange badkamer voor de ouderslaapkamer met uitzicht op de Rotterdamse haven - een jacuzzi naast het bed in de ouderslaapkamer - daarachter een glazen schuifdeur om de buitenlucht naar binnen te laten en je het gevoel te geven dat je buiten zit. Zelfs vanaf de 2 persoons douche kun je nog genieten van het uitzicht omdat je door de 13 meter lange badkamer en slaapkamer heen kunt kijken. 

Naam De Rotterdam Suite

Locatie Rotterdam, The Netherlands

Design Team Samaneh Rezvani, Liong Lie, Silke Roerig, Rajiv Sewtahal, Jasper Polak   

Opgeleverd 2015

Fotografie Hannah Anthonyszhttp://www.hannahanthonysz.com

Luchtfoto van Rotterdam Gerhard van Roon - http://www.gerhardvanroon.nl/kunst-en-vliegwerk.html

 

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen