Brochure ontvangen?

Wonen in het Midden-Oosten

Deze vrijstaande high-end villa van 1400 m2 in het Midden-Oosten is gebouwd tegen een berghelling, met een tuin op 17 meter boven straatniveau. De gevel is bekleed met travertin: een geliefde lokale natuursteensoort van hoge kwaliteit die wordt gewonnen uit de bergen. De wens van de bewoners om hun auto's ondergronds te kunnen parkeren, resulteerde in een 20 meter lange tunnel onder de tuin, die leidt naar de parkeerplaats onder de villa.

Exclusieve high end villa met 4 verdiepingen

De villa heeft 2 ondergrondse verdiepingen en 2 verdiepingen boven de grond.  De laagste verdieping bevindt zich op het zuidelijk straatniveau, met een tunnel die naar de parkeergarage leidt. Bezoekers komen de villa binnen via trap of lift en een wandeling door de tuin.

Traditionele architectuur en glazen schuifdak

Geïnspireerd door de traditionele architectuur - voornamelijk de configuratie van de hofjes en hun micro klimatologische effect - is in de kern van de villa een glazen binnentuin met schuifdak geplaatst, waardoor het gebouw op elke verdieping voldoende daglicht en frisse lucht krijgt. De glazen panelen rondom de binnentuin zorgen ervoor dat er voldoende licht binnenkomt in het zwembad gedeelte, gelegen op niveau -1.

Geïsoleerd schuifdak

Een tweede geïsoleerde schuifdak beschermt de woning tegen hete zomers, wanneer de temperatuur tot boven de 40 graden Celsius kan oplopen. Net als de hofwoningen fungeert de binnentuin als een intieme privé ruimte met een prettig microklimaat.

Wellness

Zuiverheid en hygiëne waren zeer belangrijke thema's tijdens de ontwikkeling van het ontwerp: bij de detaillering van het ontwerp is rekening gehouden met het vergemakkelijken van de reiniging en het zorgen voor een vaste volgorde van de elkaar opvolgende ruimtes in de wellnessruimte (bij binnenkomst een gang, dan een kleedkamer, daarna het betreden van de douches) voordat het zwembad betreden wordt. Door de speciale verlichting lijkt het plafond boven het zwembad op een fonkelende sterrenhemel.

Fotografie: Parham Taghioff

Nominated for ArchDaily's Best Building of the year 2023

Selected Archilovers one of the Best of 2022

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen