Brochure ontvangen?

Samen met de honden

Het gezin van 360 Villa bestaat uit een stel en hun bijzondere Alaska Malamute honden. Dit keer kreeg onze slogan: 'Leven in een maatpak' een wel heel bijzondere lading: het op maat vertalen van de persoonlijke woonwensen van de opdrachtgevers betrof ook het welzijn van de poolhonden, die net zo belangrijk zijn hun leven. Zo vinden zij het belangrijk om steeds in contact te kunnen zijn met hun honden, zowel binnen als buitenshuis. De honden vragen veel aandacht en hebben veel contact met hun baasjes nodig. Ook hebben ze een fijne plek buiten nodig.

Waarom een moderne ronde villa ?

Een doorlopend raam langs de ronde gevel zorgt voor een 360 graden verbinding tussen binnen en buiten. Op die manier is er altijd visueel contact met de honden mogelijk - vandaar dat we dit keer samen met de opdrachtgevers voor een compleet ronde villa hebben gekozen.

De luifel loopt ook helemaal rond het huis en zorgt voor beschutting voor de honden op regenachtige dagen, ongeacht de windrichting. Op zonnige dagen zorgt de luifel juist voor de nodige schaduw. Aan een kant van de moderne villa, langs de slaapkamer en de keuken, is de tuin vloer verhoogd en loopt deze door tot aan de gevel. Zo kunnen de bewoners hun honden recht in de ogen kijken omdat ze zich op dezelfde ooghoogte bevinden, terwijl ze bijvoorbeeld aan het koken zijn of als ze de honden welterusten wensen. Deze ontstane heuvel geeft ook privacy aan de straatkant.

De spiegelwanden aan weerszijden van het terras maken ook een visueel contact mogelijk tussen de bewoners binnen en de honden buiten.

Binnen de grenzen van een krappe 85 m2 hebben we geprobeerd om een ruim ogende woning te maken, in combinatie met het garanderen van maximaal contact tussen de bewoners, hun huisdieren en de tuin. Het huis heeft een open plattegrond. Zoals je ook wel bij hotels ziet, zijn de slaapkamer, badkamer en woonkamer met elkaar verbonden. Als ze willen, kunnen de bewoners de slaapkamer afsluiten van de woonkamer door middel van een schuifluik.

Het echtpaar over hun 360 Villa

'Wat betreft de slogan van 123DV 'Wonen in een maatpak', hebben wij nu ook een maatpak gekregen voor onze ruime kavel in het bos. Liong had direct begrepen wat voor ons het belangrijkst was: openheid en het creëren van een gevoel van vrijheid, zodat de binnen- en buitenkant van het huis in elkaar overlopen. 123DV is volledig geslaagd in het bereiken van het gewenste resultaat, zonder dat we enig gevoel van privacy hoeven in te leveren.'

'Het hele proces samen met Liong en zijn team, vanaf de eerste afspraak tot aan het definitieve ontwerp, was een verbazingwekkende ervaring! Wij kijken echt uit naar het bouwen van onze 360 Villa.'

Impact

Op een mooie lentedag bezocht ik de bewoners in hun gebouwde 360 Villa en bleef bij hen tot laat in de avond. We haalden samen herinneringen op aan hoe de ideeën voor het ontwerp van hun woning ooit ontstonden en zich ontwikkelden tot het gebouwde resultaat. Onder het genot van een heerlijke sushi maaltijd spraken we over het proces van het krijgen van goedkeuring door de Welstand en het uiteindelijk gebouwd krijgen, zoals we hen beloofd hadden. Na het eten wandelden we door de tuin en op een gegeven moment zeiden ze: 'Weet je wel dat je ons leven verbeterd hebt?' Ik werd overwelmd door deze woorden en voelde dat dit is waar je het als architect allemaal uiteindelijk voor doet.

 

360 Villa publicatie selectie

 

ArchDaily

Domus

Architectenweb

de Architect

World Architecture News

Round Magazine

Gooood

Mixed Grill

StupidDOPE

Landscape

Curbed

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen