Moderne villa tussen de coulissen

De bermen staan vol wilde bloemen. In de zomer bloeit de paarse kattestaart en gele wederik. De Saksische boerderijen, besloten weilanden, eeuwenoude akkers en prachtige dikke eikenbomen doen denken aan lang vervlogen tijden. Deze villa ligt op een nieuw gerealiseerd landgoed in het karakteristieke coulisselandschap van de Achterhoek.

Moderne terpwoning

De weidse ruimte vóór het decor van het huis biedt een stijlvol kader voor het park, grotendeels voor wandelaars toegankelijk. Het park sluit aan bij het landschap van de omgeving. De betrokken landschapsarchitect zorgde voor een herinrichting van het terrein, terug naar hoe het ooit was: coulisselandschap. Om de grond te verarmen werd de bovenlaag van het hele terrein afgegraven. Vanuit duurzaamheid geredeneerd is de grond hergebruikt. Het resultaat hiervan? Een terpwoning. Het woongedeelte ligt op de heuvel, de kelder er middenin.

Duurzaam en zelfvoorzienend

De duurzaamheidgedachte zet zich verder voort in de woning. De villa is zelfvoorzienend. De eigenaar kan er op elk  willekeurig moment de stekker uittrekken zonder dat er iets uitvalt. Toegepaste duurzame installaties zijn onder meer: zonnepanelen, dak- en vloerverwarming via warmte-koude opslag, hergebruik regenwater, septic tank, biokabel en Heat Mirror glas. Dit bijzondere glas is tevens een efficiënte en duurzame zonwering. Het werkt verkoelend en houdt de warmte beter buiten.

Plaats voor kunst

De family wilde graag ruimte voor hun bijzondere kunst verzameling. Wij bedachten een 30 meter lange gang als verbinding tussen de kamers, die tegelijk ook dienst doet als kunt galerie. Met een open ruimte bij de trap en lift is rekening gehouden met de mogelijkheid om daar schilderijen of beeldhouwwerken ten toon te stellen. Verder levert het ook een panoramisch uitzicht op het landschap. 

 

Bridge House publicatie selectie

 

EarthTechling

Dezeen

ArchDaily

Detail

 

 

 

 
Neem nu contact op