Brochure ontvangen?

Boten, grasmaaiers en gasten

Panoramisch uitzicht op de overweldigende natuur vanaf de woonkamers en slaapkamers. Werken aan de zeilboten in het botenhuis. Ontspannen na een drukke dag door een ritje op de grasmaaier te maken die je zo uit de opslagruimte rijdt, het gras op. Dit waren de belangrijkste voorwaarden voor het ontwerp.

Drie gebouwen

We hebben 3 gebouwen ontworpen. Een villa, een botenhuis en een opslagruimte. Samen leveren de gebouwen de nodige privacy richting de straatkant en de buren. Hoe kunnen we al deze gebouwen laten opgaan in een omgeving van overweldigende natuur met meren en boerderijen? De villa heeft een gespleten persoonlijkheid. Om aan te sluiten bij de naburige boerderijen, heeft de straatkant van deze moderne villa stijlelementen van boerderijen: metselwerk en massief uitziende wanden, een nadrukkelijk aanwezige daklijn die al vrij laag begint bij de onderste verdieping. Om aan te sluiten bij de omringende natuur, zijn de tuinkant van de woning en de opslagruimte geïnspireerd op paviljoen architectuur waar lichtere constructies en lijnen toegepast worden. Het ontwerp van het botenhuis is geënt op typische schuren van boerderijen.

Vogels

Behalve om de mooie natuur en meren staat het gebied ook bekend om de aanwezigheid van bijzondere vogels. Vogelspotters uit de hele wereld komen hier naar de vogels kijken. Het gezin van Bird View House kan de vogels volgen vanuit hun huis.

Commentaar van de opdrachtgevers

'Het ontwerp van onze nieuwe woning is een zeer intensief en ingrijpend project geweest waarbij Liong door zijn persoonlijke aanpak onze wensen haarfijn heeft vertaald. Liong's kracht is het bewaren van de balans tussen zijn onmiskenbare eigen stijl en de wens van de klant. Zijn vermogen om het ontwerp te kantelen en naar oplossingen te zoeken is enorm groot.'

(Fotografie: Marlies Wessels)

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen