Brochure ontvangen?

Loungend leven

Luxe hotelkamers, kosmopolitische bars en stijlvolle lounges kunnen een gevoel van ontspanning oproepen. Toen de opdrachtgevers aangaven dat ze naar zulk soort sferen op zoek waren voor hun woning, werd het ons duidelijk dat we een woning moesten ontwerpen met de intimiteit en efficiency van een huis, maar met de grandeur van een publieke lounge. Net als bij een hotel begint het gevoel van gastvrijheid al bij de ingang. Voor deze woning hebben we een waterval ontworpen in de gevel aan de straatzijde - als verwelkoming en tevens als rustgevend element en een symbool van vitaliteit. De woonkamer is een 25 meter lange open ruimte met een glazen gevel van vloer tot plafond, voor een optimale binnen/buiten beleving. Een ronde muur, een sculpturale trap, een 6 meter lang kookeiland/bar en een half ronde kinderspeelruimte zijn ontworpen met intimiteit en grandeur tegelijk.

Verrassende elementen

Om een woonruimte te creëren die strak oogt en zonder zichtbare rommel, zijn er in de ronde wand geïntegreerde keukenkasten, een televisie en een open haard verwerkt. De wand heeft tevens verborgen deuren naar de garage, bijkeuken en fitness ruimte. Het kookeiland is uitgevoerd met uitschuifbare bar- en tafelelementen, al naar gelang de situatie: het kan van een intieme plek waar het gezin samen komt na school en werk, veranderen in een bar om te ontspannen na het sporten, tot een ruimte om grote feesten te houden met kosmopolitische bar beleving.

Natuurlijk gewekt worden

Rekening houdend met het drukke dagelijkse leven van de familie hebben we de slaapkamer ontworpen als een rustgevende ruimte waarin je je kunt terugtrekken, met een binnen- en buitentuin met kiezels en bamboe planten en een panoramisch uitzicht over het water in het nabijgelegen park.

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen