Brochure ontvangen?

Hoogteverschillen

De kavel onderscheidde zich door hoogteverschil, omdat er een kunstmatige heuvel aanwezig was. De opdrachtgevers wilden ook heel graag een interieur met verschillen in hoogte. Het ontwerp van Hill House speelt met die gegevens. De entree van deze moderne villa zit in de heuvel verwerkt en ligt op gelijke hoogte met de tuin. De woonkamer bevindt zich daarboven, op de 1e verdieping. Van de 3,6 meter hoge woonkamer ga je met behulp van 3 treden, elk 50 centimeter hoog, naar de keuken - 3,1 meter hoog - en je eindigt bij de ouderslaapkamer die het meest intiem is door zijn hoogte van 2,6 meter. De mate van hoogte is gebruikt om de verschillende functies van de ruimten te benadrukken en de intimiteit in beleving van de ruimte te definiƫren.

Mancave

Verborgen in de heuvel bevinden zich een opslagruimte en een tweede woonkamer. In deze kamer kan de echtgenoot bijvoorbeeld voetbal kijken met zijn vrienden, zonder daarbij zijn echtgenote te storen. Een mooie vinding van onze villa architect.

Jacuzzi en sterren

Op een dag, toen ik op bezoek ging bij mijn voormalige opdrachtgevers, vertelden zij waarom ze het zo fijn wonen vinden in hun huis. Terwijl we wandelden door de tuin naar de jacuzzi, zeiden ze dat het beste moment om in de jacuzzi te zitten in de avond is, zodat je naar de sterren kunt kijken.

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen