Brochure ontvangen?

De juiste bakstenen

Dit huis, helemaal van baksteen, gaat op in zijn omgeving. Het is een levendige soort baksteen, toegepast in een strak metselverband met uitgekrabde voegen.

Wit interieur

Het contrasterende interieur is zo strak en helder mogelijk gehouden en bestaat uit glad wit stucwerk. De keuken, kasten en inbouwapparatuur zijn ook geheel in wit uitgevoerd.

Uitschuifbare eettafel

De tafel met uitschuifbare lade is speciaal op maat gemaakt. Hij maakt onderdeel uit van een kookeiland. Het kan een tafel zijn voor een snel ontbijt voor één persoon en op een ander moment getransformeerd worden tot een lange tafel voor etentjes met vrienden.

Kleinschalig, grootschalig

De locatie van deze woning is heel bijzonder: aan de ene kant staan er kleinschalige vrijstaande semi-klassieke woningen met schuine kap, aan de andere kant is een groot appartementencomplex gepland. De opdrachtgever wilde het maximum aan privacy in zijn woning. Het huis representeert de transitie tussen deze 2 werelden: de gevel aan de kant van het geplande appartementencomplex is gesloten, op een uitstekend trappenhuis na die een intrigerend uitzicht biedt langs de gevel - de andere kant van het gebouw bestaat uit een informele compositie van rechthoekige volumes met veel raampartijen.

ir. E. Bindels, directeur West 8 over Brick Wall House
'Ik vind de detaillering van de woning van een hoog niveau. De wijze waarop je door de woning loopt vind ik mooi gedaan. Ik zou er wel in willen wonen.'

www.west8.nl

ir. B. Kuipers, landschapsarchitect over Brick Wall House

'Ik ben verrast door de ruimtelijkheid van het huis - met name door het trappenhuis met de uitstekende erker. Doordat de meubels door de architect zijn mee ontworpen ontstaat er een hoogwaardig en harmonieus totaalbeeld.'

www.benkuipers.nl

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen