Brochure ontvangen?

Oosterse levensstijl

De Aziatische familie van East West Villa houden van koken. Het ontwerp voor de keuken is het resultaat van vele uren overleg met het gezin. Hun kookrituelen en de nodige vereisten, zoals efficiënte routing, type kookgerei, opslagmogelijkheden en verlichting waren belangrijke elementen, die het ontwerp voor de op maat gemaakte keuken bepaald hebben. Uit de gesprekken kwam ook de wens naar voren om er nog een extra keuken bij te hebben voor het echte zware werk, vanwege lawaai, geur, rook etc.

Woning voor meerdere generaties

In Azië is het gebruikelijk om in een huis samen te leven met meerdere generaties van een familie. In het geval van East West Villa leeft een van de grootouders samen met het gezin. Zij heeft een eigen appartement in de moderne villa. Het geïntegreerde ontwerp maakt het mogelijk voor het gezin om samen te leven met hun grootmoeder, terwijl ze ook ieder hun eigen leven kunnen leiden. Er is extra veel geïntegreerde opslagruimte: ook een essentieel kenmerk van de Aziatische levensstijl.

Binnenplaats met planten

De villa is ontworpen voor een moderne oosterse levensstijl - in het koken en in het koesteren van de roots van je familie. De locatie van de villa is westers: Hollands grasland met paarden in de wei. Voor ons was het interessant om te spelen met dit oost west thema. We hebben een binnenplaats toegevoegd met tropische planten naast het binnenzwembad en een 20 meter lange rode muur in de gang. Zo geven het lopen door de rode gang, het binnenzwembad en de tropische binnenplaats een oosters tintje aan de moderne woonbeleving.

Thuis

Op een dag toen het huis klaar was, kwam ik op bezoek bij de familie. 's Avonds toen het donker was, vroeg de eigenaar me mee om een ritje in zijn auto te maken. Al na een paar 100 meter rijden stopten we en wees hij naar een rode gloed in het donker. 'Dat is ons huis!', zei hij trots.

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen