Brochure ontvangen?

De zee in je vakantie villa

Als we de vakantie villa niet direct aan zee kunnen bouwen, dan brengen we de zee wel naar de villa. Zo hebben we de wens van de opdrachtgevers om aan zee te wonen toch in vervulling kunnen brengen. De vertaling van hun droom leidde tot een ontwerpconcept van water. Bekijk de film hier.

Glazen zwembad

Het zwembad is in het hart van de villa geplaatst en is uitgevoerd als een groot transparant blok van blauw water (er is geen stalen constructie is toegepast). Een waterblok met glazen wanden – de hoeken zijn zonder staalconstructie uitgevoerd - ligt in het hart van het huis. Naast dit zwembad loopt er om de gehele leefruimte een kanaal van water, zowel beneden als boven. In het glazen trappenhuis kun je vanaf elk doorkijkje de zee zien. Ook op de bovenste verdieping zijn stapstenen gebruikt en is er een speelse overgang van binnen naar buiten. Op het dak ervaar je maximale vrijheid via de buitendouche met uitzicht over de zee.

Privacy

Om de bewoners de nodige privacy te garanderen heeft deze moderne villa vanaf de straatkant gezien een gesloten karakter. Na het openen van de deur in de muur verwacht je als bezoeker een voortzetting van dit gesloten gevoel. Verbluffend is het omkeer-effect, vanaf dat moment telkens weer. Na de eerste verrassing - de stapstenen over het water - ontmoet je juist maximale openheid. Dit gevoel van transparantie ontstaat door het gebruik van veel glas en de zichtlijnen de ruimte in. Het water, en de weerspiegeling daarvan op diverse plekken, versterkt dat effect nog eens.

Hout en natuursteen

Gladde, hygiënische materialen met een koele, cleane uitstraling zijn afgewisseld met warme materialen zoals hout en natuursteen in bruinoranje. Warmte en gezelligheid zijn binnenshuis sowieso te vinden: een groot op maat gemaakt kookeiland van massief HI-MACS composietmateriaal, een openhaard, een leren poef met inklapbare tv.

Domotica

Alle technische snufjes van dit huis zijn op een smartphone of tablet te bedienen. Zelfs de gevelverlichting die door de verticale sleuven van de villa naar buiten schijnt en ’s avonds een warm, welkom gevoel geeft.

Levensloopbestendige villa

De bewoners van deze villa ervaren een maximaal vakantiegevoel in hun vakantieverblijf. Eventueel kunnen zij op lange termijn deze villa transformeren tot een plek waar zij zich definitief kunnen vestigen en heerlijk oud kunnen worden. Cool Blue Villa is een levensloopbestendig familiehuis omringd door luxe en water, met een prachtig uitzicht op de Middellandse zee.

Cool Blue Villa publicatie selectie

 

Architectuur.nl

Luxgram

Architecture Beast

Inspirationist

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen