Brochure ontvangen?

Samensmelting van verleden en heden

In onze transformatie van de Aerdenhout Villa hebben we een harmonieuze samensmelting van verleden en heden bereikt. Deze authentieke jaren '30 villa in Noord-Holland, oorspronkelijk aangetrokken door zijn charmante exterieur en idyllische bosrijke locatie, is nu een toonbeeld van modern wooncomfort.

Behoud van klassieke uitstraling

Onze uitdaging was de villa te moderniseren met behoud van haar klassieke uitstraling. Dit hebben we gerealiseerd door het exterieur, voorheen aangetast door inconsistente verbouwingen, in zijn originele staat te herstellen. Met vernieuwde rieten kap en gerepareerd metselwerk hebben we de villa haar oorspronkelijke charme teruggegeven, wat de bewoners zeer waarderen.

Transformatie naar hedendaagse woonwensen

Binnenin is de villa getransformeerd naar de woonwensen van vandaag. We creëerden open leefruimtes met veel daglicht, zoals de woon-/eetkeuken, verbonden met de woonkamer. Grote glaspartijen in de rieten kap en het verwijderen van overtollig riet hebben geleid tot een spel van licht en ruimte, wat de leefbaarheid en esthetiek van de villa aanzienlijk heeft verbeterd. Deze ingrepen hebben ook toegelaten om voorheen ongebruikte verdiepingen om te toveren in volwaardige slaapkamers, waardoor de bewoners nu genieten van extra ruimte en comfort.

Toevoeging van licht en ruimte

Ons ontwerp richtte zich op het toevoegen van licht en ruimte, met een focus op eenvoud en ruimtelijkheid, resulterend in een tijdloze en functionele woonervaring. De toevoeging van moderne elementen zoals driehoekige ramen verrijkte het exterieur zonder het karakter te verliezen.

Duurzaamheid als kernaspect

Duurzaamheid was een kernaspect van dit project. Door de installatie van isolatie, dubbele beglazing en zonnepanelen, hebben we een energiezuinige en toekomstbestendige woning gecreëerd. Dit heeft de bewoners een duurzame, comfortabele leefomgeving gegeven die past bij hun levensstijl.

Verhoogde levenskwaliteit voor de bewoners

De bewoners ervaren nu een zee van licht, genieten van de ruimtelijke opzet en het prachtige uitzicht, wat hun levenskwaliteit aanzienlijk verhoogt. Dit project toont onze vaardigheid in het verwezenlijken van een soepele overgang van historische charme naar moderne functionaliteit, en versterkt de band tussen de bewoners en hun thuis.

Foto's - Copyright: The Art of Living magazine, Fotografie Dré Wouters 

 

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen