Brochure ontvangen?

De kunstmatig aangelegde Palmeilanden in Dubai zijn alom bekend. Het leven op een eiland is fantastisch vanwege de geweldige relatie met de omringende omgeving, waardoor de rust van natuur en water de sfeer van de binnenruimte positief beïnvloedt, je kunt genieten van een maximum aan privacy en de mogelijkheid om je eigen speciale paradijs te creëren. Nederlanders staan erom bekend dat ze het landschap naar hun hand zetten. Toch is het in Nederland vrij uniek om je eigen persoonlijke eiland te hebben en daar je huis te bouwen. Onze Island Villa is onderdeel van zo’n bijzonder project van zes huizen die elk op hun eigen kunstmatige eiland zijn gebouwd.

Vanaf de straat is er een oprijlaan over het water naar de ingang van de woning. In tegenstelling tot de gesloten gevel aan de straatkant, opent de gevel zich aan de tuinzijde naar het groen van de buitenomgeving.

Om de privacy te garanderen bij het genieten van de tuin en het water, is een kunstmatige heuvel gecreëerd van het hergebruikte zand van de bouwput. Daardoor ontstaan er verschillende groene beschutte plekken, om te genieten van de privacy en de rust van het buitenleven, beschut tegen de wind. Het terras aan het water heeft een steiger-achtig karakter, en je kunt er de voorbijvarende mensen op het water gedag zeggen, terwijl het besloten terras bij het huis een verlengstuk van de woonkamer is, uit het zicht van anderen. 

De heuvel is in tweeën gesneden om een smalle doorgang te creëren die dwars door de  begroeide heuvel leidt, van het huis naar het water, langs roestbruine, robuuste cortenstalen platen die het pad ommuren.

Alle kamers van Island Villa zijn innig verbonden met buiten: de woonkamer is verbonden met het ruime buitenterras en op de eerste verdieping zijn de slaapkamers, de fitnessruimte en de badkamer ook allemaal rechtstreeks verbonden met het bijbehorend buitenterras. Vanuit het bad waan je je buiten onder de zon als de glazen gevel maximaal geopend is en kun je ondertussen genieten van de frisse buitenlucht en vogelgeluiden.

De lichte en minimalistische esthetiek van het interieur combineert de kleur wit met warme, organische houten accenten en strakke lijnen tot een rustgevend modern toevluchtsoord voor haar bewoners: Island Villa.

Foto's - Copyright: The Art of Living magazine, Fotografie Jaro van Meerten

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen