Brochure ontvangen?

Onderwaterwereld - Dalí - Jugendstil

De passie van beide opdrachtgevers voor de onderwaterwereld, de kunstenaar Salvador Dalí en de vloeiende lijnen van de Jugenstil beweging vormden de basis voor het ontwerp van deze villa. Door te spelen met kleur, materiaal, vorm en het gebruik van de ruimte hebben we als architect er voor gezorgd dat de verschillende soorten ruimten vloeiend in elkaar overlopen.

Rond huis, hoekige schilderijen

Volgens Salvador Dalí’s 'kritische paranoia methode' is design 'een verergering van het probleem in plaats van de oplossing'. Door deze methode te volgen, is de wens van de klant, om genoeg ruimte te creëren om schilderijen mooi op te kunnen hangen, vertaald in een cilindrisch hoofdgebouw met een schelpachtige spiraal constructie. Alleen op die manier vonden we een passende oplossing voor de schilderijen. Zo bracht deze methode een verfrissende uitdaging in ons denken over design.

Vervreemding

De smeltende klok uit Dalí’s schilderij 'De volharding der herinnering' en zijn sensuele Mae West Lips Sofa waren de inspiratie voor de organisch gevormde kast: de meeste meubels in deze moderne villa zijn in samenspel met het exterieur op maat gemaakt en zinspelen op het idee van vervreemding die in de kunst van Dalí terug te vinden is.

Gezinsleven en gastvrijheid

De doorzichten naar aangrenzende ruimten zorgen ervoor dat het gezin met elkaar in contact kan blijven. Je kunt de kinderen televisie zien kijken vanaf de werkruimte. De toepassing van organische vormen en duurzame materialen geven de villa een informele, ontspannen sfeer, ook al kan het huis een ideaal decor zijn voor elegante recepties.

 

Nieuwsgierig?

Brochure aanvragen